19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSurse: Ministerul Energiei cere dividende speciale și de la Hidroelectrica

Surse: Ministerul Energiei cere dividende speciale și de la Hidroelectrica

După ce a vărsat la stat un miliard de lei sub formă de dividende, aproape tot profitul realizat în 2016, compania Hidroelectrica, cel mai ieftin și profitabil producător național de electricitate, va trebui să dea acționarilor dividende speciale și din profiturile reportate ale anilor anteriori.

Astfel, potrivit informațiilor obținute de RL, Ministerul Energiei a solicitat Hidroelectrica să ofere acționarilor dividende suplimentare în valoare de 650 milioane lei din rezervele acumulate până acum.

Hidroelectrica are rezerve totale de 2,2 miliarde lei, adică 500 milioane euro în depozite bancare, au anunţat recent reprezentanţii companiei.

Producătorul a mai acordat, la jumătatea anului, dividende în valoare totală de 1,035 miliarde lei, reprezentând 90% din profitul net distribuibil înregistrat anul trecut, care s-a ridicat la 1,22 miliarde lei.

Guvernul a aprobat un Memorandum prin care companiile controlate de stat şi regiile autonome sunt obligate să transfere la bugetul de stat cel puţin 90% din profitul net realizat anul trecut. De asemenea, Executivul a reglementat prin ordonanță de urgență să poată cere bani din rezerve.

Astăzi, Transelectrica și Transgaz au anunțat la BVB că Ministerul Economiei le-a solicitat dividend speciale de câte 171 milioane lei. Anterior, Ministerul Energiei a a cerut de la Conpet 85 milioane lei, iar de la Romgaz, 750 milioane lei. 

Cele mai citite

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă