6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTop 5 echipamente de protecție de utilizat în mediile care prezintă risc...

Top 5 echipamente de protecție de utilizat în mediile care prezintă risc de accidentare (P)

Diversele medii de lucru, precum spațiile industriale, halele, spații închise de orice fel, fabrici etc. pot pune în pericol viața muncitorilor, ceea ce înseamnă că utilizarea unor echipamente de protecție este necesară. În fapt acestea sunt impuse de codul de muncă și trebuie folosite în conformitate.

Tehnic Bazar este un magazin online specializat pe comercializarea unei diversități de produse și echipamente, începând de la cele dedicate spațiilor rezidențiale și până la cele industriale și comerciale, inclusiv a echipamentelor de protecție specifice acestora.

În randurile ce urmează sunt prezentate câteva dintre cele mai importante astfel de echipamente, necesare de purtat în funcție de domeniul și condițiile în care se lucrează. Acestea sunt disponibile și în cadrul paginii www.tehnicbazar.ro și se remarcă printr-o calitate aparte și prețuri rentabile.

5 echipamente sau accesorii de protecție recomandate

Antifoanele – reprezintă una dintre cele mai eficiente metode prin care se poate preveni surditatea profesională. Este necesară reducerea zgomotului sursă, iar în unele cazuri aceasta este unica soluție și cea mai indicată de altfel. Protecția auditivă este necesară pentru a nu afecta auzul pe termen lung.

Este recomandat de altfel ca un astfel de accesoriu sa fie purtat acolo unde zgomotul ajunge sau depășește 85 de decibeli. În acest fel, lucrătorii au garanția că nu se supun în aceeași măsură riscului de a-și pierde auzul pentru că la astfel de consecințe conduc astfel de condiții. Unele spații permit alegerea personală a purtării acestora, pe când în cadrul altora este obligatorie, de la caz la caz.

De preferat sunt modele externe de antifoane, mai ales cand este vorba de o expunere intermitenta la zgomot. Cele interne sunt mai dificil de manipulat si pot contamina si urechea.

Casca de protecție – este necesară conform normativelor în vigoare ce vizează spațiile de lucru cu risc de accidentare. Foarte frecvente sunt accidentele cauzate de lipsa unui astfel de echipament, pericolele la care se expun cei ce lucreaza în medii favorizante în acest sens fiind destul de serioase. Așadar, este de preferat ca aceasta să nu lipsească din garderoba muncitorilor competenți, astfel ca aceștia să își poată desfășura în maximă siguranță sarcinile. Alegerea unor căști sigure și calitative este necesară, iar în acest sens specialiștii TehnicBazar.ro dispune de oferte avantajoase, pentru orice nevoie.

Combinezonul de protecție – este dedicat protecției contra stropilor de lichide și particule nocive, se impune purtarea lui în o varietate de domenii: șlefuire și curățare, aplicații de soluții izolante, industria cimentului, cea a gazului și cea petrolieră, în operațiuni de recondiționare și întreținere, activități de vopsire sau decorare etc.

Modelele disponibile pe tehnicbazar.ro sunt realizate din materiale ce permit aerului sa circule corespunzător, asigurând în același timp și reducerea acumulării de căldură. Țin la distanță acele substanțe chimice care ar putea influența sănătatea. Pentru o protecție suplimentară, echipamentele includ un material antistatic extrem de eficient, dispunând și de elastic la talie, glugă, mâini și glezne pentru fixare.

Ochelarii de protecție – sunt poate dintre cei mai utilizați la ora actuală, ca și măsură de protecție. Protecția muncii îi impune, de aceea sunt de preferat. Lentila transparentă care reușește să asigure și o amplificare ridicată a contrastului este dintre cele mai recomandate, iar modele disponibile pe site-ul menționat o include. Cei care lucrează în medii în care există riscul de accidentare cu particule abrazive sau diverse astfel de substanțe pot opta pentru acele modele de ochelari cu lentila tratată ca să fie rezistentă la zgârieturi. Există și varianta anticondens de asemenea potrivită în diverse condiții de temperatură.

Viziera – din nou un echipament recomandat celor al căror mediu de lucru impune un anumit grad de protecție. Modelele oferite de tehnicbaza.ro variază, unele incluzând elastic pentru susținere, antifoane interne, plasă de nailon, centură de prindere reglabilă.

În orice caz, în cazul antifoanelor și a echipamentelor de ce includ este necesară consultarea specificațiilor produsului pentru a avea garanția că sunt eficiente și fac față nivelul de zgomot produs.

Fiecare dintre cele de mai sus sunt impuse în anumite condiții de lucru și este indicat să se respecte purtarea corespunzătoare pentru a evita eventualele evenimente neplăcute și urmările acestora.

În cadrul paginii tehnicbazar.ro cei interesați găsesc o varietate de echipamente de protecție precum și cele menționate, fabricate de nume de încredere pe piața din țară. Acestea sunt disponibile la prețuri accesibile, astfel ca fiecare să își asigure protecția necesară.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă