14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUNTRR: Transportatorii care tranzitează Franţa şi Belgia ar putea mări tarifele

UNTRR: Transportatorii care tranzitează Franţa şi Belgia ar putea mări tarifele

Transportatorii care tranzitează Franţa şi Belgia nu mai pot dormi în cabina camionului, cele două ţări introducând din iunie sancţiuni în acest sens de 30.000 euro, respectiv 18.000 euro, măsură care va duce la creşterea tarifelor operatorilor de transport, avertizează UNTRR, potrivit Mediafax.

"Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) avertizează asupra creşterii tarifelor operatorilor de transport ca urmare a introducerii de către Franţa şi Belgia a unor noi prevederi împotriva efectuării perioadei de repaus săptămânal normală în cabina vehiculului. UNTRR sfătuieşte operatorii de transport să evite efectuarea perioadei de repaus în cele două state, ca urmare a introducerii de noi reglementări privind perioada de repaus săptămânal normală în cabina vehiculului, reglementări ce prevăd amenzi în cuantum de 1.800 euro în Belgia şi 30.000 euro în Franţa", se arată într-un comunicat al organizaţiei.

În situaţia în care operatorii de transport sunt obligaţi să tranziteze cele două state şi să efectueze perioada de repaus săptămânal normală pe teritoriul statelor menţionate, UNTRR avertizează că aceştia vor fi nevoiţi să crească tarifele de operare. Ei explică faptul că tarifele de operare vor suporta majorări deoarece operatorul de transport va fi obligat să suporte atât cazarea şoferilor pe perioada respectivă, cât şi costurile aferente parcărilor păzite obligatorii pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă ale mărfurilor transportate.

"O posibilă soluţie temporară este ca şoferul să efectueze această perioadă de repaus săptămânală, mai ales în cazul tranzitării Franţei, în cort, lângă vehicul, dacă nu există interdicţii clare în acest sens", menţionează sursa citată.

În Franţa a intrat în vigoare legea prin care se interzice conducătorilor auto să efectueze perioada de repaus săptămânal normală în cabina vehiculului. Nerespectarea regulamentului se consideră infracţiune şi este amendată de 30.000 euro şi un an de închisoare pentru administratorul firmei.

În data de 21 iunie 2014 a intrat în vigoare în Belgia decretul regal prin care se interzice efectuarea perioadei de repaus săptămânal normală în cabina vehiculului. Sancţiunea pentru nerespectarea acestei prevederi poate ajunge la 1.800 euro.

Prevederile se referă exclusiv la perioada de repaus săptămânal normală, şi nu se aplică în cazul perioadei de repaus săptămânal reduse.

"Atât Franţa, cât şi Belgia, pot verifica aplicarea legislaţiei naţionale doar pe teritoriile proprii şi nu pot cere dovezi asupra modului în care a fost efectuată perioada de repaus săptămânal normală, pentru perioadele precedente, mai ales daca au fost realizate pe teritoriul altor state", se mai spune în comunicat.

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă