8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieConstrucţiile au crescut faţă de anul trecut, dar scanda faţă de luna...

Construcţiile au crescut faţă de anul trecut, dar scanda faţă de luna trecută

În aprilie, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 33,4%, respectiv cu 25,5%.

 

Construcţiile noi şi lucrările de întreţinere, în creştere

În mai, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 25,5%, respectiv cu 19,6%.

Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri la volumul lucrărilor de construcţii noi (+31,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+24,7%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 9,5%.

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădiri nerezidenţiale cu 59,3%, clădiri rezidenţiale cu 52,2% şi construcţii inginereşti cu 0,3%.

În primele 5 luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 23,1%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la construcţiile noi (+30,9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,6%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 1,6%.

În 2018, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, ca serie brută, cu 4,1%.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă