8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomieDouă locomotive s-au defectat în nici 12 ore. Sute de oameni au...

Două locomotive s-au defectat în nici 12 ore. Sute de oameni au stat cu orele prin câmp

Una dimineață, una după amiaza. Două locomotive care tractau trenuri ale operatorului feroviar de stat CFR Călători s-au defectat ieri, determinându-i pe pasageri să aștepte ore în șir până la reluarea traficului feroviar în condiții normale.

În cursul dimineții, locomotiva trenului Regio 2092, care circulă pe relaţia Târgu-Jiu – Craiova, s-a defectat la ieşirea din staţia Bărbăteşti către Craiova, a anunțat Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). În tren se aflau aproximativ 50 de călători, navetiști, iar din staţia Târgu-Jiu a plecat o locomotivă de ajutor.

După mai bine de două ore, traficul feroviar pe secţia de cale ferată 202 a revenit la normal, iar trenul de navetiști, dar și altele care circulau pe această rută au putut să se pună în mișcare. Din cauza locomotive stricate, mai multe trenuri au înregistrat întârzieri mari, între 150 şi 250 de minute.

În cursul după amiezii, a mai venit o informare de la Centrul Infotrafic, care preciza că pe secția de cale ferată 401, în zona stației Salva (județul Bistrița-Năsăud), locomotiva trenului IR 1833 (care circula pe relația Iași — Timișoara) s-a defectat în timpul deplasării. În garniture se aflau are aproximativ 120 de călători. Pentru remedierea situației, o locomotivă de ajutor a fost trimisă din stația Dej Călători, situate la 46 de kilometric distanță.

Vârstă venerabilă a parcului

Aproximativ 85% din locomotivele folosite de CFR Călători au o vechime cuprinsă între 30 și 50 de ani, iar alte 13% au între 25 și 30 ani.

Din cauza lipsei fondurilor de investiții, operatorul feroviar de stat a cumpărat în ultimii 10 ani doar trei locomotive electrice noi. Potrivit unor documente oficiale ale Ministerului Transporturilor, inventarul parcului de locomotive al Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători ”CFR Călători” SA cuprinde un total de 750 de astfel de unități de tracțiune. Din acest total, peste 450 de locomotive, de diverse tipuri, sunt folosite zilnic. Analizând data fabricației, reiese că trei sferturi din locomotive au peste 35 de ani. Dintre acestea, 35% au între 40 și 45 de ani, iar 10% au între 45și 50 de ani.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă