13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRusoaica Tatiana Proskuriakova a fost numită de Banca Mondială director de ţară...

Rusoaica Tatiana Proskuriakova a fost numită de Banca Mondială director de ţară pentru România şi Ungaria

Pleacă o italiancă, vine o rusoaică. Banca Mondială a numit-o pe Tatiana Proskuriakova în funcția de director de ţară pentru România și Ungaria. Ea o înlocuieşte pe  Elisabetta Capannelli, care a fost director de țara în cadrul Băncii Mondiale începând din anul 2013, și care va prelua un alt mandat la Zagreb, a anunțat miercuri Bancă Mondială, citată de HotNews.

Proskuriakova, cu cetățenie dublă rusă și americană, își va prelua mandatul la București pe 24 iulie 2017 și a fost director de țară în Bosnia-Herțegovina și Montenegru din anul 2015. 

Înainte de mandatul de la Sarajevo, Proskuriakova a fost director de ţară în Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei (2013-2014) precum și consilier pentru operațiuni de ţară (Country Operations Adviser) pentru Argentina, Paraguay și Uruguay (2010-2013). Proskuriakova s-a angajat la Bancă Mondială în anul 1992 și a deținut mai multe funcții în cadrul acestei instituții, inclusiv în regiunea Europa și Asia Centrală, regiunea America de Sud și zona Caraibelor, precum și în cadrul vicepreședinției pentru Politici Operaționale și Servicii de Țară, dar și în cadrul Consiliului Directorilor Executivi ai Băncii Mondiale.

"Banca Mondială are un amplu parteneriat cu România și oferă servicii de asistenţă tehnică în Ungaria”,  a declarat Arup Banerji, director al Băncii Mondiale pentru ţările UE. "Dna. Proskuriakova aduce o bogată experiență în această nouă postură a sa și așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea cu autoritățile române și maghiare pe durată mandatului pe care dansa îl va deține ca director de ţară”, a continuat el.

Banca Mondială și-a deschis biroul în România în anul 1991. Începând de atunci, Banca a furnizat finanțări în valoare de peste 11 miliarde de dolari, reprezentând împrumuturi, garanții și granturi în toate sectoarele de activitate ale economiei românești. Portofoliul curent al Băncii include împrumuturi pentru investiții, activități analitice și asistentă tehnică pentru sprijinirea priorităților de reformă ale României. Anul trecut, Grupul Banca Mondială și România au sărbătorit 25 de ani de parteneriat continuu pe calea sprijinirii măsurilor de reducere a sărăciei și de dezvoltare durabilă.

Cele mai citite

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...
Ultima oră
Pe aceeași temă