7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăAlegeri 2016Biriş: PSD ia de la săraci şi dă la bogaţi

Biriş: PSD ia de la săraci şi dă la bogaţi

Într-o postare pe Facebook, fostul secretar de stat în ministerul de Finanţe Gabriel Biriş afirmă că modificările pe care PSD le propune la Codul Fiscal îi favorizează pe cei bogaţi. El arată că, în schimb, majorarea accizelor la carburanţi, va lovi în cei săraci.

"Ce-mi place mie social democrația promovată de PSD/ALDE: creștem accizele la benzină și motorină și scutim de impozit dividendele!
 Să traduc într-o notă ușor populistă-pentru care îmi cer scuze: PSD ia de la săraci (motorină este element de cost pentru tot ce ajunge pe masă) că să dea la bogați (că doar nu săracii trăiesc din dividende). Sumele sunt comparabile (+ 1,2 mld din accize, -1,3 mld din dividende în 2018).
Despre impozitul zero pe dividende am mai scris: ar trebui să fie zero doar pentru dividende primite de la firme românești (și din UE) plătitoare de impozit pe profit, pentru restul ar trebui să fie 16%", a scris Biriş.

El susţine că PSD ia aceste măsuri pentru că oamenii săi nu vor mai putea să-şi ascundă averile în paradisuri fiscale.

"Am explicat cum impozitul zero pe dividende este o invitație pentru a muta profiturile prin PANAMEA… Este de înțeles și de ce greii PSD vor neapărat măsură asta: în curând profiturile ascunse prin paradisuri nu vor mai putea fi ascunse din cauza schimbului automat de informații… Capisci?", afirmă avocatul Biriş.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă