6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Ministerul Finanțelor susține că nu există un proiect pentru impozitarea bacșișului

Ministerul Finanțelor susține că nu există un proiect pentru impozitarea bacșișului

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) nu are în lucru, în acest moment, un proiect cu privire la impozitarea bacșișului, iar regimul fiscal al acestor sume primite la nivelul persoanelor fizice este deja reglementat, fiind considerate venituri din alte surse, precizează Finanțele, informează luni Agerpres.

"În cadrul departamentelor Ministerului Finanțelor Publice nu există un proiect sau un draft de proiect cu privire la impozitarea bacșișului în acest moment. În cursul săptămânii trecute, o serie de operatori economici și-au exprimat dorința revenirii la reglementări privind evidența contabilă și modul de distribuire a acestuia, în cadrul unui eveniment la care au participat și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice", precizează sursa citată.

O ordonanță de Urgență care cuprindea o prevedere referitoare la impozitarea cu 16% a bacșișului a fost adoptată în 2015, când ministru al Finanțelor era Eugen Teorodovici. Ulterior, Parlamentul a anulat măsura.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă