15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăAlegeri 2016Premierul Tudose despre pensiile speciale: Nu e doar o chestiune de impact...

Premierul Tudose despre pensiile speciale: Nu e doar o chestiune de impact bugetar ci și de moralitate. Trebuie să facem curățenie

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seară, la Antena 3, că situaţia pensiilor speciale trebuie rezolvată pentru că este o problemă de "moralitate", nu numai de impact bugetar.

Premierul a promis totuși că veniturile persoanelor cu pensii în plată nu vor scădea.

"Avem de repus în lucrurile fireşti nişte derapaje din ultimii ani. Nu mai există nicăieri pe planeta asta o situaţie, o ţară, un loc, unde când ieşi la pensie să iei de la locul de muncă mai mulţi bani decât luai când munceai, să ieşi la pensie la vârste de până la 50 de ani pe acest algoritm. Ceva nu e în regulă. Nu vorbesc numai de impactul bugetar, vorbesc de moralitate. Hai să facem curat, că altfel închidem ochii, ne facem că nu vedem, nu ne asumăm să facem curăţenie şi la un moment dat o să ne trezim că nu mai avem soluţie. Ca un incendiu, ne asumăm că îl stingem acum sau îl lăsăm să ardă tot ce se poate arde şi la un moment dat să constatăm că nu îl mai putem stinge", a explicat Mihai Tudose.


Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat, duminică seara, că există magistraţi, inclusiv magistraţi militari, care au pensii de 30.000-35.000 lei, el arătând că acest lucru nu e normal şi că se vor face corecţii.

Întrebat despre militarii și polițiștii care se grăbesc să iasă acum la pensie, pentru a beneficia de vechea reglementare, premierul a lăsat să se înțelegă că nu poate interveni în această situație: "Am înţeles, asta e viaţa".

Declarațiile premierului intervin după ce ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, anunțase că există discuţii la nivelul Guvernului pentru a se face „corecţiile necesare” la pensiile extrem de mari, care ajung uneori până la 35.000 lei pe lună.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...
Ultima oră
Pe aceeași temă