10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Surse: Guvernul pregătește în secret o Ordonanță de Urgență care să modifice...

Surse: Guvernul pregătește în secret o Ordonanță de Urgență care să modifice pensiile speciale

Guvernul Tudose lucrează cu maximă discreție la proiectul unei Ordonanţe de Urgenţă prin care vrea să modifice Legea pensiilor speciale, pentru poliţie, armată şi servicii secrete, au declarat, sâmbătă, surse guvernamentale citate de  HotNews.

Proiectul ordonanţei este pregătit de ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, împreună cu un grup restrâns din care ar face parte şi secretarul de stat din Ministerul Justiţiei, Mariana Moţ.

Viitoarea OUG ar urma să modifice modul de calcul al pensiilor speciale. După această modificare, poliţiştii și militarii, inclusiv cei proveniți din serviciile secrete, care se vor pensiona în baza noilor reguli vor avea o pensie mult mai mică decât dacă s-ar pensiona în baza legii în vigoare.

Proiectul de modificare a legii pensiilor speciale ar urma să figureze pe ordinea de zi a şedintei Consiliului Superior de Apărare a Ţării (CSAT), programată pentru marţi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă