10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Vești proaste pentru șoferi: Combustibilii se scumpesc din nou. Unele benzinării au...

Vești proaste pentru șoferi: Combustibilii se scumpesc din nou. Unele benzinării au crescut deja prețul

Benzina și motorina se scumpesc, din nou, începând cu 1 octombrie. Unele benzinării afișează deja prețuri de peste 5 lei pe litrul de carburant.

Creşte preţul internaţional al ţiţeiului, iar pe 1 octombrie se aplică şi întreaga supraacciză la pompă. Pe bursa din Londra cotaţia ţiţeiului a urcat la maximul din ultimii 2 ani şi este cu 13% mai mare decât la începutul lunii. La noi, sunt deja benzinării care au adăugat câţiva bani la litru de ieri până astăzi, transmite TVR.

Și în luna septembrie s-au înregistrat câteva majorări de prețuri. Cea mai semnificativă a fost determinată de supraacciză. Pe 15 septembrie s-au adăugat câte 9 bani pe litrul de benzină.

La unele benzinării din Bucureşti carburanţii se vând deja cu peste 5 lei pe litru. În urmă cu 10 zile, litrul de benzină sau motorină se vindea cu 4,6 lei, în medie. De atunci însă a crescut şi acciza, şi preţul ţiţeiului pe pieţele internaţionale.

Petrolul tranzacţionat la Londra era cotat la începutul lunii septembrie la 52 de dolari pe baril, iar în vară scăzuse chiar până la 45. Acum se apropie de pragul de 60 de dolari. Companiile care vând carburanţi în România folosesc acest reper când cresc sau scad preţurile, dar cu un decalaj.

Pe 1 octombrie, preţurile vor creşte din nou, odată cu a doua etapă a accizării. Tot pe 1 octombrie sunt anunţate scumpiri şi la gazele naturale şi energia electrică.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...
Ultima oră
Pe aceeași temă