11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăEconomieFSLI: Angajatii din educatie aflati in concediu medical pierd aproximativ 20 la...

FSLI: Angajatii din educatie aflati in concediu medical pierd aproximativ 20 la suta din venit

Potrivit FSLI, “angajatii din educatie aflati in concediu medical pierd aproximativ 20 la suta din venit, din cauza noii formule de calcul”.

“Cerem Guvernului Romaniei sa intervina de urgenta pentru modificarea acestor prevederi, care lovesc inclusiv in bolnavii de cancer sau in femeile care tocmai au nascut ori urmeaza sa aduca pe lume un copil”, se arata in comunicatul Federatiei.

FSLI sustine ca “in urma aplicarii OUG 3/2018, privind unele masuri fiscal-bugetare, angajatii aflati in concediu medical primesc, in medie, cu 20 la suta mai putini bani”.

“Modificarea ii afecteaza si pe bolnavii de cancer. Avem, astfel, cazul unui profesor diagnosticat cu cancer, care se afla in concediu medical si care a primit in luna ianuarie 2018 un venit de 1.572 de lei, in conditiile in care in ianuarie 2017 avea un venit de 1.835 de lei. In aceasta situatie se afla inclusiv femeile aflate in concediu medical, dupa ce au dat nastere copiilor. Ele sunt lovite de doua ori de Guvern. O data, la plata concediului medical pre si post natal, apoi la calculul indemnizatiei de crestere a copilului. De exemplu, un cadru didactic care se afla in concediu medical, dupa nastere, a primit in luna, ianuarie 2018, suma de 2.165 de lei, in conditiile in care in luna decembrie a anului trecut avea un venit de 2.587de lei”, arata sindicalistii.

Acestia avertizeaza ca “nu doar salariatii din invatamant sunt in aceasta situatie, ci toti angajatii din sistemul public sau chiar din privat”.

Simion Hancescu, presedintele FSLI, a declarat ca “este cutremurator sa vezi negru pe alb, pe fluturasul de salariu, cum veniturile unui coleg, cadru didactic, care a fost diagnosticat cu o boala deosebit de grava, scad. El primeste bani mai putini, in conditiile in care are nevoie de fiecare leu dintr-un salariu destul de mic, din care trebuie sa isi cumpere si medicamente. Daca Guvernul Romaniei si-a propus sa faca revolutia fiscala cu acesti oameni: bolnavi sau mame, atunci spunem un singur lucru: scepticismul din Palatul Victoria e o condamnare pentru oamenii aflati in aceasta situatie. Premierul Viorica Dancila trebuie sa ia masuri de urgenta, altfel ar trebui sa fie constienta ca va purta pe umeri povara dramelor pe care o ordonanta facuta intr-un birou le provoaca”.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă