4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieGrupul Digi a raportat un profit net de 24 de milioane de...

Grupul Digi a raportat un profit net de 24 de milioane de euro

El a crescut de la 20,9 milioane euro în perioada similară a anului trecut, mai mare cu aproape 15%, potrivit raportului transmis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, pentru perioada de nouă luni încheiată la 30 septembrie 2019, creşterea veniturilor a fost de 15,6 % în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 756,4 milioane euro la 874,6 milioane euro.

Veniturile grupului (cu excepţia veniturilor între segmente şi alte venituri) pentru perioada de trei luni încheiată la 30 septembrie 2019 au fost de 299,4 milioane euro, faţă de 269,9 milioane euro pentru perioada de trei luni încheiată la 30 septembrie 2018, o creştere de 10,9%.

Totodată, grupul a afişat indicatori în evoluţie pentru principalele servicii generatoare de creştere – serviciile de televiziune prin cablu (+ 8%, de la 3,9 milioane RGU, la nivelul grupului, la 4,2 milioane RGU), respectiv pentru serviciile de internet fix (+ 10%, de la 3,2 milioane RGU la 3,5 milioane RGU).

La 30 septembrie 2019, grupul a înregistrat un număr total de abonaţi la servicii pay-TV de 5 milioane RGU, comparativ cu 4,8 milioane RGU la 30 septembrie 2018.

În total, pe cele patru pieţe, compania înregistrează o creştere a RGU de 1,1  milioane, ajungând la 15,8 milioane RGU de la 14,7 milioane RGU, în trimestrul al treilea al anului 2018, arată DIGI, conform News.ro.

”În cel de-al treilea trimestru am crescut baza de servicii oferite cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Totodată, veniturile şi EBITDA ajustată (excluzând impactul IFRS 16) au crescut cu 16%, menţinând astfel trendul ascendent. Am accelerat investiţiile în proiecte importante pentru evoluţia grupului pe toate pieţele unde derulăm operaţiuni.

Lansarea serviciilor 5G în iunie 2019, urmată de extinderea ofertei 4G în banda de 900 MHz şi o creştere susţinută a traficului de date mobile pentru toţi utilizatorii Digi, demonstrează angajamentul nostru pentru îmbunătăţirea continuă a serviciilor de comunicaţii mobile.

Continuăm extinderea serviciilor fixe în România, Ungaria şi Spania, cât şi dezvoltarea reţelei mobile în Ungaria”, a declarat Serghei Bulgac, CEO al Grupului Digi Communications.

România se menţine ca piaţă principală a grupului, generând 63% din veniturile acestuia, pe locul al doilea fiind Ungaria (18 %), urmată de Spania (17%) şi Italia (2%).

Pe principala sa piaţă, România, grupul a raportat creşteri pe segmentul serviciilor de cablu şi internet fix, cu un progres de 8,9% al abonamentelor la serviciile de cablu tv (3,5 milioane RGU, la 30 septembrie 2019, faţă de 3,2 milioane RGU, la 30 septembrie 2018) şi, respectiv, de 9,7 % la abonamentele pentru serviciile de internet fix (2,7 milioane RGU la 30 septembrie 2019 faţă de 2,5 milioane RGU, pentru perioada similară a anului anterior).

Pe segmentul serviciilor de telefonie mobilă, compania se menţine liderul pieţei de portabilitate, de 11 ani. În toată această perioadă (21 octombrie 2008 – 30 septembrie 2019), Digi Mobil a atras prin portare 1.901.902 numere de telefonie mobilă, din care 242.266 de numere portate în primele trei trimestre ale anului în curs. 

În Ungaria, veniturile filialei Digi Hungary (inclusiv Invitel) s-au majorat până la 163,6 milioane euro, iar Digi şi-a consolidat poziţia de lider al pieţei de televiziune prin cablu (30% cotă de piaţă).

Pe segmentul serviciilor de internet fix, Digi este al doilea operator (cu o cotă de piaţă de 24%), în timp ce pe segmentul serviciilor de telefonie fixă deţine o cotă de piaţă de circa 23%.

În luna mai, filiala din Ungaria a grupului a lansat şi serviciile de telefonie mobilă proprie, la standarde 2G şi 4G, moment ce a marcat şi introducerea pe piaţa maghiară a gamei de telefoane marcă proprie Digi.

Spania a înregistrat o creştere importantă, de 42,5%, a numărului de abonaţi de servicii de telefonie mobilă, ajungând de la 1,2 milioane RGU, la 30 septembrie 2018, la 1,8 milioane RGU, la 30 septembrie 2019.

Digi Spania s-a poziţionat ca lider al pieţei MVNO (operator virtual de servicii de telefonie mobilă) şi este cel de-al cincilea operator de telefonie mobilă pe piaţa iberică.

Totodată, pe segmentul serviciilor fixe (internet şi telefonie fixă), Digi Spania a ajuns la 68.000 RGU, în trimestrul al treilea al anului 2019.

Digi Communications NV este compania mamă a operatorului de comunicaţii electronice, RCS & RDS, liderul pieţei de internet, pay-tv şi servicii convergente, în România, cu operaţiuni şi în Ungaria, Spania şi Italia.

Înfiinţată în urmă cu peste 26 de ani, compania avea, la 31 decembrie 2018, active în valoare de peste 1,633 miliarde euro, deţinând aproape în integralitate cea mai modernă (state of the art) şi mai extinsă reţea de fibră optică din regiune.

În România, Grupul Digi are aproximativ 13.000 de angajaţi (16.000 pe toate pieţele unde desfăşoară operaţiuni).

În oferta de conţinuturi trans-media a grupului Digi figurează televiziunile Digi 24, DigiSport 1, 2, 3, 4, FilmNow, Digi World, Digi Animal World, Digi Life, UTV, Music Channel şi Hit Music Channel, posturile Digi FM, ProFM, Dance FM, Chill FM şi platformele de comunicare online reunite sub DigiOnline.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă