9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieGrupul Telekom Romania a înregistrat o creştere de 7,4% a veniturilor în...

Grupul Telekom Romania a înregistrat o creştere de 7,4% a veniturilor în trimestrul al treilea

EBITDA ajustată a crescut pentru al treilea trimestru consecutiv, ajungând la 36,1 milioane euro, ceea ce reprezintă un avans de 21,1% faţă de trimestrul anterior.

”Din cauza efectelor punctuale din T3 2018, comparaţia de la an la an arată o scădere de 12,4%, determinată în special de impactul financiar excepţional al unei tranzacţii imobiliare semnificative care a avut loc anul trecut. Acest rezultat a fost înregistrat în ciuda competiţiei puternice de pe piaţă”, se arată în comunicat.

Veniturile consolidate ale grupului Telekom Romania în T3 2019 au continuat tendinţa de creştere care a debutat în trimestrul anterior, ajungând la 243,5 milioane euro, ceea ce reprezintă un avans de 7,4% faţă de perioada similară a anului trecut.

”Veniturile din serviciile fixe în T3 2019 au fost de 56,4 milioane euro, în scădere cu 6% faţă de perioada similară a anului trecut, în special ca urmare a veniturilor mai mici din voce fixă, care au fost compensate parţial de creşterea cu 2,1% a veniturilor din serviciile TV”, se arată în comunicat.

Utilizatorii serviciilor de voce fixă (inclusiv FMC) au ajuns la 2,1 milioane la sfârşitul celui de-al treilea trimestru din 2019, în scădere cu 0,9% faţă de perioada similară a anului trecut, ca urmare a declinului continuu al numărului de abonaţi pentru serviciile tradiţionale de voce fixă.

Segmentul de TV a înregistrat o creştere a ARPU de peste 5% de la un an la altul, ceea ce a compensat scăderea uşoară a bazei de clienţi pentru aceste servicii, care a ajuns la 1,35 milioane de utilizatori în T3 2019. Acest rezultat confirmă apetitul consumatorilor pentru oferte TV centrate pe conţinut, potrivit companiei.

Evoluţia uşor negativă a numărului de utilizatori pentru serviciile broadband, care a ajuns la 1,07 milioane în T3 2019, a fost compensată de un ARPU mai mare aferent perioadei de raportare, ceea ce a dus la venituri stabile din serviciile broadband de la un an la altul.

În România, principalii competitori ai Telekom sunt Orange, Vodafone şi Digi Mobil.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă