6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieHyundai dezvoltă trotineta electrică pe care o va livra la pachet cu...

Hyundai dezvoltă trotineta electrică pe care o va livra la pachet cu viitoarele modele auto

Bazată pe conceptul prezentat la ediţia din 2017 a expoziţiei de electronice şi tehnologie Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, noua versiune de trotinetă electrică dispune de tracţiune spate, o baterie de litiu de 10,5 Ah, faruri cu led şi stopuri, şi un display digital care oferă informaţii despre viteza de deplasare şi despre nivelul de încărcare a bateriei.

Vehiculul, care cântăreşte 7,7 kg, poate atinge o viteză de 20 km/h.

“Hyundai prezintă, în premieră mondială, o trotinetă care va deveni un accesoriu pentru viitoarele modele ale gamei. Ne dorim ca viaţa clienţilor noştri să fie cât mai uşoară şi mai plăcută. Trotineta electrică este utilă pentru deplasarea de la locul unde a fost parcată maşina până la destinaţie, contribuind totodată la fluidizarea traficului, dar şi la reducerea emisiilor de noxe’, a declarat DongJin Hyun, directorul Hyundai Motor Group Robotics Team.

Potrivit companiei producătoare, când trotineta este montată pe maşină, se încarcă automat folosind reţeaua electrică a autovehiculului, iar pentru a extinde autonomia cu aproximativ 7%, echipa Hyundai are în plan implementarea unui sistem de frânare regenerativă.

Comparativ cu modelul prezentat la CES 2017, care avea tracţiune pe faţă, noua versiune are suspensie frontală, pentru o deplasare confortabilă, chiar şi pe suprafeţele denivelate.

Din datele furnizate de compania de consultanţă McKinsey & Company, piaţa vehiculelor care asigură mobilitate urbană în SUA, Europa şi China va ajunge la 500 de miliarde de dolari până în anul 2030.

Hyundai Auto România, parte a Grupului Ţiriac, este reprezentantul mărcii Hyundai pe plan local din anul 1994 şi aduce pe piaţa naţionala 15 modele Hyundai, atât din gama autoturismelor, cât şi din cea a autovehiculelor comerciale.

Fondată în anul 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat în Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producător auto la nivel mondial, începând din anul 2007, conform Agerpres.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă