16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieInvestiţiile nete realizate în economia naţională au crescut

Investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut

”În semestrul I 2019, comparativ cu semestrul I 2018, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 12,1%, creştere înregistrată la lucrările de construcţii noi (+30,3%) şi la alte cheltuieli (+4,8%). Investiţiile nete în utilaje (inclusiv mijloace de transport) au înregistrat o scădere cu 1,3%”, arată un comunicat al INS.

De asemenea, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut în trimestrul II cu 18,7%, la 22,53 miliarde lei, comparativ cu trimestrul II 2018.

”În trimestrul II 2019, comparativ cu trimestrul II 2018, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 18,7%, creştere înregistrată la toate elementele de structură astfel: lucrările de construcţii noi (+37,8%), utilaje inclusiv mijloace de transport (+7,9%) şi alte cheltuieli (+1,6%)”, arată comunicatul INS.

Investiţiile nete reprezintă cheltuielile destinate creării de noi mijloace fixe, dezvoltării, modernizării şi reconstrucţiei celor existente, precum şi valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente şi al terenurilor preluate cu plată de la alte unităţi sau de la populaţie (taxe notariale, comisioane, cheltuieli de transport, de manipulare etc.), informează News.ro.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă