11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăEconomieJianu (CNIPMMR) i-a recomandat lui Cîţu să sune la UIPath

Jianu (CNIPMMR) i-a recomandat lui Cîţu să sune la UIPath

Compania este lider mondial în domeniul automatizării robotice. Jianu i-a dat sfatul acesta lui Cîţu pentru a contracta variante de soluţii pentru digitalizarea instituţiilor publice româneşti.

“Am avut o întâlnire vineri cu ministrul de Finanţe şi i-am expus încă o dată această importanţă a digitalizării. I-am zis că noi avem un unicorn (companie evaluată la peste 1 miliard de dolari, n.r.) din România, UiPath, care lucrează cu 150 de agenţii guvernamentale din toată lumea şi cu niciuna din România.

Vă daţi seama că ei pot veni cu o soluţie, e făcută pachet, pe care cele 150 de agenţii guvernamentale din toată lumea cu siguranţă au implementat-o undeva în lumea asta, şi poate să vină cu o soluţie-pachet, e o companie românească, puneţi mâna pe telefon, ca ministru de Finanţe, sunaţi-l pe preşedinte, că e român (Daniel Dines, n.r.), aveţi o întâlnire şi vedeţi ce anume se întâmplă”, a declarat Florin Jianu.

Preşedintele CNIPMMR a estimat că digitalizarea ar trebui considerată proiect de siguranţă naţională, în contextul în care în prezent România poate ajunge în lumea a patra la nivel mondial în acest domeniu.

“Digitalizarea, în opinia noastră, ar trebui trecută la proiecte de siguranţă naţională, să le ducem în sfera siguranţei naţionale. Nu ne dăm seama cum de fapt România poate să piardă o bătălie globală dacă nu începe foarte, foarte rapid să se alinieze.

N-o să mai vorbim curând de lumea a doua, ci de lumea a treia, a patra, pentru că acest proces al digitalizării e preluat şi dus foarte rapid de ţări într-un mod extrem de avansat, şi dacă noi nu îl stabilim ca proiect de siguranţă naţională, dus în CSAT şi discutat – noi întotdeauna ne gândim că în CSAT sunt numai chestiuni legate de Armată, n-au neapărat legătură cu economia, ba nu: economia e siguranţa naţională numărul 1 în acest moment”, a apreciat Florin Jianu, conform Agerpres.

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...

“Suntem alături de David Popovici”, susține preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern

Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a transmis că David Popovici a pus ochii pe o medalia la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă