21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieMișcări strategice importante pe piața înghețată din România

Mișcări strategice importante pe piața înghețată din România

Această operaţiune este cea mai recentă dintr-o serie de tranzacţii din domeniul producerii îngheţatei, care includ achiziţionarea Talenti Gelato în 2014 şi a Grom în 2015.

Unilever, producătorul îngheţatei Wall şi Ben Jerry, a anunţat că afacerea sa cu îngheţată din SUA a fost afectată anul trecut de start-up-ul Halo Top, care şi-a majorat cota de piaţă pe segmentul ofertelor cu calorii reduse.

În decembrie, firma americană de private equity KKR & Co a achiziţionat divizia de margarină şi produse tartinabile a grupului anglo-olandez Unilever cu suma de 8,1 miliarde de dolari (6,83 miliarde de euro). A fost cea mai mare preluare realizată cu capital împrumutat (leveraged buyout) anunţată anul trecut în Europa.

Tranzacţia face parte din planul directorului general Paul Polman de a se concentra pe brandurile mai mici, dar în creştere rapidă, cum ar fi ceaiul Pukka Herbs şi condimentele Sir Kensington.

Unilever (producătorul săpunurilor Dove, al ceaiurilor Lipton şi îngheţatei Magnum) este prezent în peste 100 de ţări, are 163.000 de angajaţi, iar pe piaţa românească activează din anul 1995.

Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă