11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăEconomiePatru hoteluri vor fi construite în România de cel mai bogat om...

Patru hoteluri vor fi construite în România de cel mai bogat om din Lituania

Printre investitori se află şi Arunas Beleska, fostul proprietar al lanţului hotelier Europa, care acum controlează compania de management hotelier Appex Alliance.

Directorul general al Appex Alliance, Augustinas Barauskas, a declarat că firma intenţionează să construiască patru hoteluri în România, cu peste 1.000 de camere.

“Compania a atras investitori şi va dezvolta patru hoteluri în capitala României, Bucureşti, şi ulterior le va opera conform unor acorduri de franciză cu cele mai mari lanţuri hoteliere internaţionale – Marriot şi Hilton Worldwide. Construcţia ar urma să fie finalizată până în 2022”, se arată într-un comunicat al Apex Alliance.

“Piaţa hotelieră în România este subdezvoltată. Majoritatea investitorilor încă abordează piaţa cu prudenţă, dar credem să această tendinţă este temporară. În următorii ani vor fi mai multe branduri internaţionale pe această piaţă. Deocamdată, este atractiv să investeşti şi să dezvolţi acest domeniu în România”, a afirmat Barauskas.

Consiliul Concurenţei din Lituania a anunţat că a primit o solicitare de la companiile controlate de Nerijus Numavicius pentru achiziţionarea unei participaţii majoritare în Apex Holding Limited, o nouă companie înfiinţată în Cipru, obţinând astfel controlul indirect asupra operaţiunilor din România.

Conform informaţiilor de pe site-ul Apex Alliance, în portofoliul său se află hotelul de patru stele Courtyard Marriott care va fi deschis anul acesta la Vilnius, Hilton Garden Inn în Bucureşti, Hilton Garden Inn aflat în construcţie în Vilnius, două hoteluri – Courtyard şi Moxy – în Bucureşti, şi un Hilton Garden Inn aflat în construcţie în Riga.

Cele mai citite

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă