8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomiePosibilă recesiune? Peste două treimi dintre americani se pregătesc de asta

Posibilă recesiune? Peste două treimi dintre americani se pregătesc de asta

Circa 69% dintre participanţii la sondaj au spus că iau măsuri pentru a-şi proteja finanţele înaintea unei posibile încetiniri a economiei, dintre care 44% au afirmat că vor cheltui mai puţini bani. Aproximativ 10%, între care şi absolvenţi de colegiu, caută locuri de muncă mai stabile.

YouGov a intervievat 2.605 de adulţi, în perioada 27-29 septembrie. De atunci, un indicator economic cheie pentru piaţa obligaţiunilor, aşa-numita curbă de randament, a trecut de la un nivel mai pesimist la unul mai optimist.

Rezerva Federală din New York anticipează că economia americană va creşte în acest trimestru cu un ritm anualizat de 1,3% peste inflaţie. Dar informaţile geopolitice, inclusiv Brexitul şi conflictul comercial dintre SUA şi alte ţări, au continuat să înrăutăţească perspectivele, conform News.ro.

Temerile legate de recesiune ar putea să se alimenteze singure, dacă îi vor determina pe consumatori să cheltuiască mai puţin. Acest lucru va fi valabil mai ales dacă aceştia îşi vor reduce cheltuielile în timpul sezonului de cumpărături de iarnă, o perioadă esenţială pentru sectorul comerţului cu amănuntul.

Cu toate că datele din ultima perioadă s-au îmbunătăţit, mulţi americani sunt în continuare prost poziţionaţi, dacă economia nu îşi va reveni anul viitor.

Circa 40%  dintre cei intervievaţi au spus că nu sunt pregătiţi pentru recesiune, dintre care 16%, echivalent cu 40 de milioane de americani, care au declarat că nu sunt pregătiţi deloc.

Economia va fi un subiect major, ca de obicei, în alegerile prezidenţiale de anul viitor.  Sondajul arată că unele segmente, cum ar fi alegătorii albi şi cei din regiunea midwest (centru ţi vest), nu sunt mai optimişti decât restul ţării.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă