7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomiePrimăria Capitalei vrea cât mai multe taxiuri Euro 6

Primăria Capitalei vrea cât mai multe taxiuri Euro 6

Consilierii municipali vor dezbate un proiect care vizează acordarea a 3.000 de eco-vouchere a câte 15.000 de lei fiecare pentru achiziţionarea de autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii de către transportatori autorizaţi care deţin autorizaţii taxi.

Acordarea eco-voucherelor se va face în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, la cerere, o singură dată pentru un transportator autorizat care deţine o autorizaţie taxi/un număr de autorizaţii taxi eliberate de Autoritatea de Autorizare din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Eco-voucherul nu este transmisibil şi are termen de valabilitate maximum şase luni, stipulează proiectul. Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru a achiziţiona autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – Euro 6, non-diesel, hibride sau electrice.

Programul eco-voucher, semi-eșec din cauza concediilor

Termenul de valabilitate a eco-voucherelor ar putea fi prelungit cu două luni, respectiv până la 30 noiembrie, iar perioada pentru decontarea acestora va fi prelungită până la 20 aprilie 2020.

Conform raportului de specialitate, în perioada mai-iulie au fost utilizate în cadrul unităţilor comerciale participante la program doar două treimi din totalul de 4.194 de vouchere, iar termenul de valabilitate expiră pe 30 septembrie.

În favoarea prelungirii a fost invocat faptul că luna august este perioada efectuării concediilor de odihnă, de unde şi scăderea utilizării eco-voucherelor de către beneficiari.

Totodată, “beneficiarii care doresc utilizare eco-voucherelor în vederea achiziţionării unui autoturism nou se găsesc în situaţia în care perioada de timp cuprinsă între comanda şi livrarea unui autoturism nou să depăşească, în anumite situaţii, perioada de valabilitate a eco-voucherelor”, se mai arată în raportul de specialitate.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă