13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieRomânii plecați din țară sunt încurajați să revină. Se alocă fonduri europene...

Românii plecați din țară sunt încurajați să revină. Se alocă fonduri europene pentru antreprenoriat

Inițiativa are loc în cadrul unui proiect derulat prin linia de finanțare Diaspora Start-Up, susțin organizatorii pe site-ul proiectului.

Proiectul „Acasă e cel mai bine – startup antreprenorial pentru Diaspora” este derulat de INTERLOG COM S.R.L, în parteneriat cu INFOR ELEA din San Secundo di Pinerolo, Italia si EUROTRAINING SOLUTION din București, informează startupcafe.ro

Potrivit sursei citate, finanțările vor putea fi acordate în urma unui întreg proces de pregătire și selecție a viitorlor antreprenori, astfel:

Se pot înscrie la aceste cursuri persoane care au cetațenie româna, cu domiciliul sau rezidența în strainatate de cel puțin un an, care își au reședința sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în regiunile mai puțin dezvoltate ale României, respectiv Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est sau Sud Muntenia. Aceasta înseamnă practic toată țara, în afară de București și județul Ilfov.

În perioada iunie -septembrie 2018 va avea loc concursul planurilor de afaceri. La concurs pot participa cu planuri de afaceri atât cursanți cât și alte persoane.

Ședințe de consiliere antreprenorială de grup și individuale în care se va urmări dezvoltarea la viitorii antreprenori a capacității de a demara si de a conduce propria afacere.

Se vor organiza ședințe de consiliere individuala cu cei care își vor deschide firmele, pentru a întocmi corect dosarul de înființare al firmei și se va urmări depunerea documentelor la autorități și ridicarea lor pentru încadrarea in termenele asumate.

Se va supraveghea întocmirea și depunerea documentațiilor specifice pentru înregistrarea fiscală a firmelor și se va urmări realizarea și depunerea documentațiilor pentru obținerea autorizațiilor de funcționare, acolo unde este cazul.

Antreprenorii vor fi ajutati atunci cand lanseaza o afacere, cand dezvolta un produs nou, cand isi schimba aria de competente sau cand rezultatele ii confirma ca persoane de succes, insa ei nu simt asta.

Organizatorii declară că prin proiect își propun îmbunatatirea situatiei economice si promovarea unor locuri de munca durabile si de calitate in localitati urbane din zonele Vest, Centru, Sud Est și Sud Muntenia, judetele Hunedoara, Arad, Caras Severin, Alba, Braila, Vrancea, Buzau, Prahova, județul Constanța, orașul Constanța si judetul Argel, orasul Pitești.

Mai concret, se dorește ridicarea nivelului antreprenorial a minimum 300 persoane din categoriile persoane inactive, șomeri sau persoane care au un un loc de muncă și înființează o afacere în scopul crearii de noi locuri de munca sau desfășoară o activitate independentă.

Ca o condiție generală, viitorii antreprenori trebuie să fie persoane care în ultimele 12 luni au avut domiciliul sau rezidența în strainatate.

Potrivit sursei citate, se pot înscrie la aceste cursuri persoane care au cetățenie româna, cu domiciliul sau rezidența în strainatate de cel puțin un an, cu domiciliul în judetele Hunedoara, Arad, Caraș Severin, Alba, Brăila, Vrancea, Buzău, Prahova, județul Constanța, orasul Constanța si județul Argeș orașul Pitești. Persoanele interesate își vor anunța intenția de a participa la activitățile proiectului și vor depune un dosar cu documentele de înscriere specificate pe site-ul proiectului.

Proiectul va monitoriza și finanța prin schema de minimis 36 de noi firme în cele 10 judete, timp de 36 luni.

Pentru a oferi cât mai multe informații potențialilor beneficiari finali ai acestui proiect, organizatorii au anunțat întâlniri cu românii din Spania, la Barcelona, Valencia, Alicante, Castellon.

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă