13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomie"Soldatul viitorului" va fi prezentat la salonul de armament de la București

“Soldatul viitorului” va fi prezentat la salonul de armament de la București

Compania germană Rheinemetall va prezenta “Soldatul viitorului” la București și anunță că ar putea încheia un parteneriat cu o firmă românească, pentru ca asemenea echipamente să fie produse și pentru Armata Română.

În varianta destinată Germaniei, sistemul este denumit Gladius.

“Suntem în discuții și tatonări pentru a găsi un partener local cu care să putem personaliza sistemul Gladius 2.0 pentru forțele de infanterie ale armatei române. Sperăm într-un parteneriat similar cu cel pe care-l avem deja la Moreni în  vederea dezvoltării vehiculului blindat AGILIS”, a declarat Thorsten Heinzen, director executiv Rheinmetall Defence (Eastern Markets).

Comanda pentru armata germană pentru Gladius 2.0 (un upgrade al sistemului IdZ-ES, testat deja în teatre de război precum Afganistan) este în valoare de 310 milioane de euro, sistemul urmând să echipeze 68 de plutoane de infanterie (aproape 2.500 de soldați). Livrarea va începe anul acesta și se va încheia la sfârșitul anului 2020.

Gladius 2.0 îl ajută pe infanterist să identifice mult mai precis țintele, ceea ce este vital pentru propria protecție, dar și a populației civile. Sistemul este modular, nu îl supraîncarcă, iar consumul de energie este minim.

Protecția balistică a echipamentului ajunge la nivelul 4, potrivit standardelor militare germane.

Punctele forte sunt casca și așa-numita “coloană vertebrală electronică” – un computer purtat în spate de soldat care controlează celelalte subsisteme și senzorii din echipament, oferind soldatului informații privind situația lui actuală și despre poziția forțelor aliate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă