23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieTraficul de cereale în Portul Constanța crește cu 40%

Traficul de cereale în Portul Constanța crește cu 40%

O creștere spectaculoasă a traficului s-a înregistrat în cazul cerealelor – de aproape 40%. Dacă anul trecut, în primul trimestru, traficul de cereale a fost de 2,87 milioane tone, anul acesta a depășit 4 milioane tone. În ultimii 5 ani, Portul Constanța a fost lider în Europa în privința traficului de cereale, operând anual, în medie, peste 18 milioane tone.

Din traficul total înregistrat, cel maritim a fost de 11,46 milioane tone (creștere de 4%), iar cel fluvial – de 3,58 milioane tone (creștere de 53,87%).
Alte grupe de mărfuri la care s-au înregistrat creșteri de trafic sunt: minereuri și deșeuri neferoase, produse metalice, minerale brute sau prelucrate, îngrășăminte, lemn și plută.

A crescut și traficul de containere cu 5,6%, în perioada analizată, de la 1,5 milioane tone marfă în 2018, la 1,6 milioane tone marfă (158.672 TEU) în 2019.
Scăderi de trafic au fost semnalate pentru următoarele grupe de mărfuri: petrol brut, produse petroliere, produse chimice.
În primele trei luni din 2019 au ajuns în porturile maritime românești 3.052 nave (2.494 nave în trimestrul I din 2018), dintre care 914 nave maritime și 2.138 nave fluviale.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă