10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăEconomieVânzările generate de email marketing au crescut cu 60%

Vânzările generate de email marketing au crescut cu 60%

Acest lucru reprezintă o creştere cu până la 4,5% din totalul vânzărilor retailerului.

”Odată ce am decis să schimbăm focusul de la a fi un business de tip customer-acquisition, la un retailer preocupat să îşi păstreze şi fidelizeze clienţii, am căutat o soluţie să construim loialitate şi să creştem numărul de achiziţii repetate”, spune Raluca Radu, Country Manager Answear România.

ExpertSender este furnizor global de servicii de automatizare a proceselor de marketing pentru ecommerce şi retail şi a intrat pe piaţa din România la începutul acestui an, ca parte din strategia de extindere internaţională. Soluţia a importat date comportamentale şi tranzacţionale ale clienţilor, astfel încât să le poată trimite ulterior mesaje automate, la un anumit moment şi într-un anumit mod.

Datele analizate variază de la obiceiurile de shopping ale clienţilor, până la frecvenţa achiziţiilor, valoarea medie a comenzii, activitatea în site, dispozitivele utilizare şi soldul punctelor din programul de loialitate al retailerului. Începând cu luna ianuarie, Answear a folosit datele obţinute în campanii personalizate, pentru a stimula achiziţiile repetate în rândul clienţilor săi. Compania estimează că, până la sfârşitul anului, vânzările din automatizarea proceselor de marketing prin email se vor dubla.

”Fiecare achiziţie este importantă, însă, pentru un retailer, acei clienţi care fac cumpărături multiple sunt mai valoroşi decât cei care fac achiziţii unice. De aceea, fidelizarea clienţilor pe termen lung este esenţială, iar comunicarea cu aceştia ar trebui să fie personalizată încă de la început”, spune Dominik Krzeslak, Director Channel Partner la ExpertSender.

Când numărul de tranzacţii pe client se măreşte, probabilitatea comenzilor repetate creşte foarte mult, potrivit RJ Metric, companie ce furnizează software de business intelligence pentru a ajuta magazinele online să ia decizii mai bune pe baza datelor pe care le generează. Astfel, după 2 achiziţii consecutive făcute de un client, probabilitatea ca acesta să facă încă o achiziţie creşte până la 32%, iar după 10 achiziţii, probabilitatea comenzilor repetate ajunge la 83%.

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă