15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialEfectul Vosganian, esecul Tariceanu

Efectul Vosganian, esecul Tariceanu

Traian Basescu: “Eu va garantez ca nu exista niciun dosar al lui Varujan Vosganian ca fiind colaborator al Securitatii”.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, se vede pus intr-o situatie dificila: fie sa respinga oficial propunerea de comisar venita de la Bucuresti, fie sa-l accepte pe Varujan Vosganian si sa riste un nou scandal in Parlamentul European. Desi intrebarile din conferinta de presa de la sediul Comisiei Europene s-au tinut lant, purtatorul de cuvant Johannes Laitenberger s-a ferit sa dea si cel mai mic detaliu, limitandu-se la a declara ca “negocierile cu partea romana sunt in curs”. Pana aseara s-au inregistrat nenumarate declaratii ale inaltilor oficiali europeni. In vreme ce unii se intrebau cine este acel candidat al Romaniei, altii sugerau ca pentru a mai sterge un pic rusinea ar fi mai bine ca el sa fie retras. Colac peste pupaza, se vorbea insistent despre faptul ca numirea a inca unui liberal strica algoritmul politic al Comisiei Europene. Pus in fata unei grave incertitudini, premierul Tariceanu l-a criticat pe presedinte ca nu a sustinut candidatura care nu mai e a PNL, ci a devenit a Romaniei, lasand sa se inteleaga ca nu ar vrea sa-l retraga pe Varujan. Intre timp, Vosganian insusi s-a straduit ieri sa nege toate acuzatiile ce s-au abatut asupra sa ca un potop.

– Markus Ferber, europarlamentar PPE: “La Bruxelles a venit ca o surpriza, ca sa spun asa. Nu e clar nici ce domeniu ar fi urmat sa preia candidatul roman”.

– Jan Marinus Wiersma, raportorul pentru Romania al grupului socialist: “Faptul ca domnul Barroso a anuntat deja portofoliul si responsabilitatile comisarului bulgar, inainte de a finaliza discutiile cu guvernul roman, arata ca aceste discutii nu se poarta in legatura cu impartirea portofoliilor, ci il privesc pe insusi candidatul roman”.

– Jean Michel de Waele, directorul Grupului de Analiza Socio-Politica pentru Tarile din Europa Centrala si Orientala: “Au mai existat erori de casting pentru ca prima data e intotdeauna dificil. Romania ar fi trebuit insa sa traga invataminte de pe urma celorlalti. Romanii risca sa plateasca un nou pret: increderea in Romania sa scada”.

Amanunte la rubricile Politica interna si Eveniment

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă