14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalAccident teribil în Peru. Un autocar a căzut în gol 100 de...

Accident teribil în Peru. Un autocar a căzut în gol 100 de metri. Cel puțin 48 de oameni au murit

“Căderea unui autocar a făcut cel puţin 48 de victime”, a declarat poliţia într-un comunicat publicat pe site-ul internet al Ministerului peruan de Interne, care a precizat că recuperarea corpurilor a fost suspendată la căderea nopţii din cauza valurilor puternice ale mareei.

Un bilanţ precedent informa despre existenţa a 36 de morţi.

Accidentul a avut loc la ora locală 11:43 (16:43 GMT) într-un loc numit “virajul diavolului”, la 45 de km nord de Lima, a declarat presei colonelul Dino Escudero, şeful poliţiei rutiere.

La bordul autocarului se aflau 55 de pasageri şi doi şoferi, maşina îndreptându-se spre capitala peruană după ce plecase din oraşul Huacho (centru), situat la 130 km de aceasta.

Doar şase ocupanţi ai autocarului au fost găsiţi în viaţă şi spitalizaţi, dintre care patru se află în stare gravă.

Autocarul a căzut de la înălţimea de 100 de metri şi s-a zdrobit de stâncele aflate la poalele falezei, pe malul oceanului.

Echipele de intervenţie, dintre care unele au fost aduse cu elicopterele la faţa locului şi altele au coborât de pe faleză cu ajutorul corzilor, au fost nevoite să-şi întrerupă căutările la căderea nopţii din cauza mareei. Potrivit autorităţilor, o macara urma să sosească la faţa locului pentru a ridica autobuzul, răsturnat cu roţile în sus, la poalele falezei şi la câţiva metri de mare.

Operaţiunile vor fi reluate miercuri în zori, a precizat adjunctul comandantului pompierilor, Larry Lynch Solis, pentru canalul de televiziune Canal N.

Potrivit lui Luis Martinez, reprezentant al societăţii de transporturi San Martin de Porres, proprietara autocarului, şoferul avea multă experienţă. El nu a putut indica dacă acesta figura printre persoanele decedate sau rănite. Autobuzul fusese supus unei revizii mecanice înainte de a părăsi Huacho.

“Este foarte dureros pentru ţară să sufere un accident atât de grav. Solidaritatea mea profundă faţă de durerea familiilor”, a scris pe Twitter preşedintele Pedro Pablo Kuczynski.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă