12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalAfganistan, atac sângeros împotriva unui sediu al organizației Salvați Copiii

Afganistan, atac sângeros împotriva unui sediu al organizației Salvați Copiii

Atacul a început cu detonarea unei maşini-capcană pe strada din faţa complexului care găzduieşte ONG-ul, ceea ce a permis unui grup de bărbaţi înarmaţi să intre în incintă.

“Conform primelor noastre informaţii, atacatorii purtau uniforme ale unor forţe de securitate”, a precizat purtătorul de cuvânt, Ataullah Khogyani, citat de Agerpres.

El a adăugat că operaţiunile de verificare a clădirii sunt în desfăşurare şi ar putea duce la descoperirea altor victime.

Operaţiunea nu a fost revendicată, însă talibanii au transmis pe Twitter că nu sunt responsabili pentru atac.

Atentatul survine la patru zile după un atac asupra unui mare hotel din Kabul, revendicat de talibani şi soldat cu cel puţin 20 de morţi, printre care 14 străini.

Jalalabad, capitala provinciei Nangarhar la frontiera cu Pakistanul, este invadat de talibani şi de membri ai grupării jihadiste Statul Islamic, care au făcut din mai multe districte ale provinciei baza lor de sprijin din Afganstan.

Cel mai recent atentat din Jalalabad datează de la 31 decembrie: 18 persoane care participau la o înmormântare au murit în explozia unei motociclete-capcană. Atentatul nu a fost revendicat, însă talibanii au transmis că nu au nicio legătură.

Organizaţia Salvaţi Copiii este prezentă în Afganistan din 1976.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă