7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalAmbasadorul SUA în Israel a primit o „insultă deplasată” din partea lui...

Ambasadorul SUA în Israel a primit o „insultă deplasată” din partea lui Mahmoud Abbas

Mahmoud Abbas a avut această ieşire violentă la adresa lui David Friedman într-un moment în care administraţia Trump este posibil să îşi prezinte în curând planul de pace pentru palestinieni.

După mai multe decizii arătând, în opinia lor, orientarea pro-israeliană a administraţiei Trump, palestinienii au făcut cunoscut că Statele Unite sunt descalificate din rolul lor de mediator. Stadiul relaţiilor dintre americani şi palestinieni ridică semne de întrebare în legătură cu viabilitatea planului.

“Ambasadorul american la Tel Aviv este un colonist şi un fiu de căţea”, a spus Mahmoud Abbas într-un discurs la Ramallah denunţând politica Statelor Unite în faţa conflictului israeliano-palestinian.

Afirmaţiile lui Abbas au antrenat o reacţie vehementă din partea Casei Albe care a denunţat “insultele deplasate”.

“A venit timpul pentru preşedintele Abbas să aleagă între retorica urii şi eforturile concrete pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii poporului său şi a-l duce spre pace şi prosperitate”, a declarat Jason Greenblatt, emisarul preşedintelui Donald Trump pentru conflictul israeliano-palestinian.

David Friedman este în cadrul administraţiei Trump o figură puternic antipatizată de conducerea palestiniană.

În trecut avocat al lui Donald Trump, David Friedman şi-a preluat funcţia în mai 2017 precedat de poziţiile sale controversate în favoarea colonizării.

El este, de asemenea, un susţinător înfocat al recunoaşterii Ierusalimului drept capitală a Israelului şi al relocării ambasadei SUA în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Donald Trump a anunţat la 6 decembrie că a decis să recunoască Ierusalimul drept capitală a statului evreu, unde va fi mutată şi ambasada SUA.

Palestinienii consideră Ierusalimul de Est drept capitala viitorului lor stat la care aspiră. Israelul ocupă din 1967 partea orientală a Ierusalimului, anexare nerecunoscută vreodată de comunitatea internaţională, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă