21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalAtacul asupra spionului rus: Starea poliţistului care l-a atins pe fostul colonel,...

Atacul asupra spionului rus: Starea poliţistului care l-a atins pe fostul colonel, îmbunătățită

“Am aflat în această dimineaţă de la şeful unităţii de contraterorism că poliţistul este conştient, a vorbit cu mai mulţi oameni, dar asta nu înseamnă că situaţia acestuia nu rămâne gravă. Nu mai este la terapie intensivă, dar este o situaţie serioasă”, a spus Rudd.

Ministrul britanic de Interne nu a oferit detalii suplimentare despre natura exactă a substanţei neurotoxice folosite în atacul din oraşul Salisbury, menţionând că este “extrem de rară”.

Totuşi, Amber Rudd a precizat că autorităţile vor avea un plan de răspuns la atacul de duminică, odată ce vor fi stabilite circumstanţele exacte ale incidentului.

Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi duminică în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra.

În 2006, Serghei Skripal a fost condamnat la închisoare în Rusia pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu serviciul britanic de informaţii externe (MI6). Ulterior, acesta a primit azil în Marea Britanie.

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă