9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalAtmosferă tensionată la Betleem în preziua Crăciunului

Atmosferă tensionată la Betleem în preziua Crăciunului

Decizia unilaterală luată la 6 decembrie de preşedintele Donald Trump a suscitat manifestaţii aproape zilnice în teritoriile palestiniene ocupate, inclusiv la Betleem, în Cisiordania ocupată, unde credincioşii urmează să participe la slujba de la miezul nopţii din Biserica Naşterii Domnului.

Vizitatorii străini, veniţi de obicei în număr mare în preajma Crăciunului, sunt rari zilele acestea la Betleem. Din 6 decembrie zeci de grupuri şi-au anulat vizitele. Un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene a anunţat că unităţi suplimentare vor fi desfăşurate la Ierusalim, pentru a facilita accesul “miilor de turişti şi vizitatori”.

Situaţia creştinilor din Orientul Mijlociu este precară, precum în Egipt, unde minoritatea coptă este adesea victimă a agresiunilor extremiştilor. Copţii, care sărbătoresc Crăciunul la 6 ianuarie, au fost ţinta mai multor atentate în ultimele luni, majoritatea revendicate de Statul Islamic.

Şi în Europa planează ameninţarea jihadistă: 100.000 de efective au fost mobilizate duminică şi luni în Franţa pentru a asigura securitatea sărbătorilor de Crăciun, mai ales în lăcaşurile de cult creştine, potrivit unei surse oficiale.

Duminică seară, papa Francisc, şeful spiritual a 1,2 milliarde de catolici, va oficia la Bazilica Sfântul Petru slujba religioasă din Ajunul Crăciunului, la orele 20:30 GMT, înainte de tradiţionalul său mesaj de binecuvântare ‘Urbi et Orbi’ – adresat oraşului şi lumii – luni de la balconul central al Vaticanului, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Ramzan Kadîrov se antrenează într-o sală de fitness după ce s-a anunțat că e pe moarte

Omul forte din Cecenia, Ramzan Kadîrov, a publicat un videoclip în care arată cum se antrenează într-o sală de fitness, într-o aparentă intenţie de...

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă