10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Australia, accident de tren soldat cu 16 victime. Declarații șocante ale...

VIDEO Australia, accident de tren soldat cu 16 victime. Declarații șocante ale martoriilor

Trenul nu a frânat la timp şi s-a izbit în plină viteză de bariera de la capătul liniei în staţia Richmond, la circa 60 km de centru, informează Agerpres.

Conform unor martori, atât pasagerii, cât şi personalul trenului au “zburat” practic prin aer în momentul impactului.

Şaisprezece persoane au fost duse la spitale din zonă pentru diferite leziuni. Între cei răniţi se numără conductorul şi un membru al personalului.

“Sunt foarte norocoşi. A fost haos. Putea fi mult mai rău”, a conchis Paul Turner, de la serviciul de ambulanţă din New South Wales.

(Trenul) “s-a ciocnit în plină viteză de barieră şi toată lumea a zburat ca Superman! A fost o nebunie!” – a scris pe Facebook un martor care se afla în gară.

Şefa executivului din New South Wales, Gladys Berejiklian, a anunţat că autorităţile au lansat o anchetă.

Directorul companiei Sydney Trains, Howard Collins, a afirmat că este prea devreme pentru a face speculaţii legate de cauzele accidentului, dar a subliniat că tampoanele barierei şi-au făcut datoria şi au împiedicat deraierea trenului.

Accidentul s-a produs într-un context în care patronatele din transport din Sydney aveau prevăzută o întâlnire cu reprezentanţi ai sindicatelor pentru a discuta despre salariile şi condiţiile de muncă ale angajaţilor din sistemul feroviar. Peste 9000 de lucrători feroviari din Sydney au ameninţat să intre în grevă lunea viitoare, ceea ce riscă să ducă la blocarea transportului public în cea mai mare metropolă australiană.

Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă