13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAutorităţile turce au arestat 56 de persoane pentru presupuse legături cu Gulen

Autorităţile turce au arestat 56 de persoane pentru presupuse legături cu Gulen

Potrivit cotidianului Hurriyet, cei 56 fac parte din rândul a 89 de persoane a căror arestare a fost ordonată în cadrul unei investigaţii întreprinse de către procurori din Istanbul.

De la puciul din 2016, în care şi-au pierdut viaţa 250 de persoane, autorităţile au procedat constant la astfel de măsuri împotriva celor suspectaţi că ar fi susţinători ai lui Gulen. Clericul a respins orice implicare în tentativa de puci.

Turcia a arestat 160.000 de persoane şi a demis din posturi de la tentativa de puci aproape acelaşi număr de funcţionari, indica în martie biroul ONU pentru drepturile omului. Din numărul respectiv, peste 50.000 au fost puşi oficial sub acuzare şi sunt ţinuţi în detenţie în perioada proceselor.

Aliaţii occidentali ai Turciei au criticat represaliile, care au avut loc în condiţii de stare de urgenţă, ce a fost declarată la scurt timp după puci şi care a fost ridicată în iulie 2018.

Criticii lui Erdogan îl acuză că se foloseşte de puciul eşuat ca pretext pentru a reduce la tăcere disidenţa. Ankara a afirmat în schimb că măsurile sunt necesare pentru a combate ameninţările la adresa securităţii naţionale.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă