12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalBelgia: Separatiştii flamanzi părăsesc guvernul, coaliţia se destramă

Belgia: Separatiştii flamanzi părăsesc guvernul, coaliţia se destramă

”Este clar, este hotărât”, a declarat Jambon la televiziunea publică RTBF, confirmând plecările şi punând astfel capăt mai multor ore de incertitudine, informează Agerpres.

Odată informat în legătură cu retragerea de la guvernare a N-VA, premierul Charles Michel ar urma să preia conducerea unui guvern fără majoritate în parlament, cu cinci luni până la viitoarele alegeri legislative, prevăzute să aibă loc în mai 2019.

El trebuie să numească duminică noi miniştri pentru a-i înlocui pe cei ai N-VA şi să redistribuie portofoliile (de la Interne, dar şi de la Finanţe, Apărare şi Migraţie).

Liderul N-VA, Bart de Wever, i-a adresat un ultimatum sâmbătă seara lui Charles Michel, lăsând să se înţeleagă că N-VA se va retrage din guvern dacă premierul pleacă duminică la Marrakesh (Maroc) pentru a aproba, în numele Belgiei, Pactul ONU privind migraţiile.

N-VA este singurul din cele patru partide ale coaliţiei care se opune documentului ONU, ce trebuie aprobat luni şi marţi în Maroc de către ţările ONU, înainte de a fi ratificat în cursul unui vot la sediul Naţiunilor Unite de la New York pe 19 decembrie.

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă