11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalBoris îi salvează pe turiștii rămași în aer în urma falimentului Thomas...

Boris îi salvează pe turiștii rămași în aer în urma falimentului Thomas Cook

‘Vom face tot ce ne stă în puteri să-i aducem acasă’, a declarat Johnson, cu puţin timp înainte de anunţarea falimentului Thomas Cook, în primele ore ale dimineţii. ‘Într-un fel sau altul, statul va trebui să intervină, pe bună dreptate, pentru a-i ajuta pe turiştii blocaţi’, a adăugat şeful Guvernului de la Londra.

Mai mult de 150.000 de turişti britanici se află în prezent în străinătate şi vor trebui repatriaţi, conform Autorităţii de Aviaţie Civilă. ‘Este o situaţie foarte dificilă şi, desigur, gândurile noastre sunt alături de clienţii Thomas Cook, turiştii, care acum pot întâmpina dificultăţi în a ajunge acasă’, a mai spus Boris Johnson, de la bordul avionului cu care călătorea spre New York, unde va participa la Adunarea Generală a ONU. 

Johnson a mai spus că trebui analizate căi prin care operatorii de turism să se poată proteja de faliment, în urma prăbuşirii Thomas Cook şi a unei alte companii aeriene, Monarch, în 2017, mai notează News.ro.

‘Una (din căi) este îndreptată spre a vedea dacă directorii acestor companii sunt stimulaţi în mod corespunzător pentru a rezolva astfel de probleme’, a adăugat el.

Prim-ministrul a încercat să respingă criticile legate de lipsa unui ajutor guvernamental pentru Thomas Cook. ‘Este perfect adevărat că guvernului i-a fost adresată o solicitare pentru o subvenţie de aproximativ 150 milioane de lire’, a afirmat Johnson. ‘În mod clar, aceasta înseamnă mult din banii contribuabililor şi creează, aşa cum vor considera oamenii, un hazard moral în cazul unor viitoare asemenea dificultăţi comerciale cu care s-ar confrunta companiile’, a explicat el.

Thomas Cook, cea mai veche şi una din cele mai mari agenţii de turism britanice, şi-a încetat activitatea cu efect imediat, conform Autorităţii de Aviaţie Civilă.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă