21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalBoris Johnson, criticat de irlandezi după ce a promis scutirea militarilor de...

Boris Johnson, criticat de irlandezi după ce a promis scutirea militarilor de urmărirea penală

Înaintea alegerilor generale din 12 decembrie, conservatorii lui Johnson s-au angajat să introducă o legislaţie care să asigure că “legile destinate guvernării pe timp de pace nu sunt aplicate personalului angajat în operaţiuni militare”, aminteşte DPA, conform Agerpres.

De asemenea, un nou guvern conservator “îi va proteja pe foştii soldaţi de revendicări ofensatoare”, ca parte a unui pachet de măsuri de care să beneficieze veteranii militari, a declarat partidul.

“Este foarte important să continuăm să-i sprijinim pe veteranii noştri şi să le mulţumim pentru tot ceea ce au făcut pentru noi”, a postat Johnson luni pe Twitter.

Alte prevederi includ măsuri suplimentare de îngrijire a copilului pentru familiile militarilor, garantarea de interviuri pentru angajare în sectorul public pentru veterani şi stimulente fiscale pentru întreprinderi vizând angajarea veteranilor.

Sinn Fein şi alţi promotori continuă să facă eforturi pentru urmărirea penală a soldaţilor britanici implicaţi în moartea civililor în deceniile de conflict sectar în Irlanda de Nord.

Linda Dillon, o membră Sinn Fein în parlamentul descentralizat al Irlandei de Nord, a declarat că angajamentul conservatorilor “va crea o amnistie de facto faţă de urmărirea penală pentru soldaţii britanici care au comis infracţiuni în Irlanda, inclusiv au ucis cetăţeni irlandezi”.

“Orice încercare de a crea un scenariu în care actualilor sau foştilor soldaţi britanici li se acordă imunitate faţă de urmărirea penală, pe lângă impunitatea de care s-au bucurat zeci de ani, este inacceptabilă”, a subliniat Dillon într-un comunicat.

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă