13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalCabinetul May continuă pregătirile pentru eventualitatea unui Brexit

Cabinetul May continuă pregătirile pentru eventualitatea unui Brexit

După acordul de ”divorţ” obţinut duminică la summitul UE, Theresa May se confruntă acum cu dificila misiune de a-şi convinge criticii şi de a obţine aprobarea parlamentului britanic, relatează Reuters.

”Cabinetul (…) a avut o discuţie despre pregătirile ce au loc în eventualitatea improbabilă ca Marea Britanie să iasă fără un acord ratificat”, a declarat purtătorul de cuvânt, după şedinţa de luni.

”Cabinetul a convenit că guvernul să continue să acţioneze responsabil prin toate acţiunilor necesare pentru pregătirea unei (ieşiri) fără un acord în martie 2019”, a adăugat el.

Theresa May va face o declaraţie în parlament în cursul după-amiezii, după care, la reşedinţa oficială din Downing Street, va fi gazda unei recepţii la care vor participa peste 100 de lideri ai celor mai mari companii angajatoare şi de investiţii din Marea Britanie.

”Ea le va prezenta rezultatul reuniunii Consiliului UE, iar ei vor avea ocazia să adreseze întrebări”, a mai indicat purtătorul de cuvânt.

Printre participanţi se vor afla directori executivi din sectoarele industrial, de retail, alimentar şi din serviciile financiare.

Cele mai citite

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...

ANRE: România poate avea până la 200.000 de prosumatori la finele anului

Aproximativ 200.000 de prosumatori vor fi la finalul acestui an dacă se menţine ritmul actual de creştere, de 4.000-5.000 de prosumatori pe lună, ceea...
Ultima oră
Pe aceeași temă