10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalCarnavalul de la Rio, câștigătorii din acest an ai defilării, o reală...

Carnavalul de la Rio, câștigătorii din acest an ai defilării, o reală surpriză

După un puternic suspans, şcoala din Nilopolis, o suburbie din nordul Rio, şi-a asigurat victoria abia la final, declanşând o explozie de bucurie în rândul suporterilor îmbrăcaţi în alb şi albastru de pe sambodrom.

În această imensă incintă au avut loc în nopţile de duminică spre luni şi luni spre marţi defilările spectaculoase ale celor 13 şcoli de samba de la Rio, în faţa a circa 72.000 de spectatori prezenţi.

Beija-Flor a depăşit la limită şcoala Paraiso do Tuiuti, care a ajuns pe locul al doilea cu o altă paradă contestatară, în cadrul căreia era reprezentat preşedintele conservator Michel Temer sub formă de vampir urcat pe un sac de bani.

Şcolile de samba au fost notate de 36 de juraţi în baza a nouă criterii foarte exacte, de la tema aleasă la calitatea carelor alegorice şi a costumelor, trecând prin cântecele interpretate sau prestaţiile percuţioniştilor.

Unul dintre carele Beija-Flor a impresionat puternic, cu scene ilustrând viaţa cotidiană din favele – schimburi de focuri, jafuri, luări de ostatici şi corpul unui copil împuşcat aşezat într-un sicriu cu mesajul: “încă o speranţă pierdută”.

Defilarea s-a inspirat din povestea lui Frankenstein pentru a prezenta o Brazilie victimă a unor atacuri “monstru” precum corupţia şi intoleranţa.

Beija-Flor a inclus în defilare şi oameni de afaceri veroşi, cu buzunare burduşite de bancnote, distribuind teancuri de bani în jurul lor, pentru a denunţa corupţia care macină Brazilia.

Şcoala Beija-Flor a lansat şi un mesaj referitor la toleranţă, prezentându-l pe un car alegoric pe celebrul homosexual Pabllo Vittar, acoperit cu un văl în culorile curcubeului, un omagiu pentru comunitatea LGBT, victimă a peste 300 de crime anual în Brazilia.

“Este o victorie a poporului, o critică a ceea ce se întâmplă acum în Brazilia, toate aceste inegalităţi”, a declarat la microfonul TV Globo Neguinho da Beija-Flor, cântăreţ şi figură emblematică a şcolii, foarte fericit după anunţarea rezultatelor.

Două şcoli au fost retrogradate în divizia a doua, este vorba de Imperio Serrano şi Grande Rio, care a avut un car alegoric ce nu a putut lua parte la defilare din cauza unei pane de ultim moment. O altă şcoală va promova în acest “grup special” care reprezintă elita şcolilor de samba şi care sunt 12 în total, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Calificare istorică! Corvinul Hunedoara, în finala Cupei României

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara s-a calificat pentru prima dată în istorie în finala Cupei României, după ce a învins-o pe teren propriu pe FC...

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...
Ultima oră
Pe aceeași temă