8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternațional"Cazul 4000": Benjamin Netanyahu, interogat de poliţie într-un nou dosar de corupţie

“Cazul 4000”: Benjamin Netanyahu, interogat de poliţie într-un nou dosar de corupţie

Alături de alte două dosare de corupţie în care Netanyahu este suspectat de luare de mită, anchetele reprezintă o ameninţare serioasă pentru supravieţuirea politică a premierului. Benjamin Netanyahu a respins toate acuzaţiile aduse împotriva sa.

În cea mai recentă investigaţie, denumită “Cazul 4000”, acuzaţiile sunt că proprietarii companiei Bezeq Israel Telecom le-au oferit o imagine favorabilă lui Benjamin Netanyahu şi soţiei sale pe un site de ştiri pe care l-au controlat, în schimbul unor beneficii din partea autorităţilor de reglementare în domeniul comunicaţiilor.

Potrivit presei israeliene, Sara Netanyahu, soţia premierului, a oferit, vineri, o declaraţie la o secţie de poliţie din apropiere de Tel Aviv.

Acţionarul majoritar al Bezeq Telecom, Shaul Elovitch, se află în arest împreună cu un fost purtător de cuvânt al lui Benjamin Netanyahu. Cei doi au respins toate acuzaţiile.

Shlomo Filber, un apropiat al lui Netanyahu şi fost director general în cadrul Ministerului Comunicaţiilor, a fost de asemenea reţinut în această anchetă.

În luna februarie, poliţia israeliană a recomandat autorităţilor judiciare, după mai mult de un an de investigaţii, inculparea pentru acte de corupţie a premierului Benjamin Netanyahu. Procurorul general urmează să se pronunţe în acest caz.

Este vorba despre două dosare: “Cazul 1000”, în care Netanyahu este suspectat că a primit cadouri de la oameni de afaceri în schimbul promovării intereselor acestora, şi “Cazul 2000”, referitor la o presupusă acţiune a premierului israelian de a ajunge la un aranjament prin care să obţină materiale media favorabile în cotidianul Yedioth Ahronoth, în schimbul unor măsuri împotriva publicaţiei concurente Israel Hayom.

Benjamin Netanyahu este o figură politică dominantă a Israelului, fiind premier din 2009. El a anunţat că vizează un al cincilea mandat în cadrul alegerilor parlamentare care vor avea loc la sfârşitul anului 2019.

Cele mai citite

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă