10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalChina susţine că fostul şef al Interpolului, care a fost dat dispărut,...

China susţine că fostul şef al Interpolului, care a fost dat dispărut, a luat mită

Într-un comunicat scurt, Comisia de Supraveghere Naţională a Chinei a informat că Meng este „suspectat că a încălcat legea”, dar nu a oferit mai multe detalii.

Beijingul a confirmat că Meng, care este şi ministrul adjunct pentru Securitate Publică din China, şi-a dat demisia din poziţia de preşedinte al Interpolului şi este reţinut în China.

Interpolul a confirmat, de asemenea, că a primit cererea de demisie a lui Meng, cu efect imediat.

Ministerul pentru Securitatea Publică, a publicat un comunicat luni în care precizează că investigaţia „arată determinarea lui Xi Jinping de a duce la capăt lupta împotriva corupţiei”.

„Se arată că nimeni nu este deasupra legii. Oricine încalcă legea va fi investigat şi pedepsit serios”, se precizează în comunicat, adăugându-se că mai există şi alte persoane suspectate că au primit mită alături de Meng, care vor fi investigate.

Duminică, soţia lui Meng, Grace, a declarat că a primit un mesaj de la soţul său cu simbolul unui cuţit, chiar înainte ca el să dispară. Cu puţin timp înainte, el îi trimisese alt mesaj, spunându-i să aştepte să o sune.

Meng, în vârstă de 64 de ani, a fost declarat dispărut în urmă cu câteva zile de soţia sa, care a spus că nu a mai avut nicio veste de la el din 25 septembrie.

Interpol a precizat că preşedinte interimar a devenit sud-coreeanul Kim Jong Yang.

Organizaţia îşi va alege un nou preşedinte la Adunarea Generală programată în perioada 18-21 noiembrie, la Dubai. Preşedintele va fi ales pe doi ani, perioada rămasă din actualul mandat.

Cele mai citite

PSD va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

PSD va valida candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei în forurile statutare, conform declarațiilor liderului partidului, premierul Marcel Ciolacu, făcute marți. Ciolacu și Firea...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă