15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalCiocnire în Marea Egee: o navă rusească s-a lovit de o altă...

Ciocnire în Marea Egee: o navă rusească s-a lovit de o altă ambarcațiune, suferind avarii minore

Răspunderea pentru incident a fost atribuită navei de transport, relatează Interfax, citată de Agerpres.

‘În timpul trecerii prin strâmtoarea Karpathos, (9-10 mile sud de insula Rhodos), în Marea Egee, cargoul Orka-2, care naviga din Egipt către Turcia s-a ciocnit la 30 decembrie, în jurul orei 07:00, cu nava amfibie “Yamal”, care se îndrepta din Marea Mediterană către Sevastopol’, a declarat un purtător de cuvânt al Flotei ruse din Marea Neagră,Viaceslav Truhaciov.

În urma coliziunii, potrivit acestuia, nimeni nu a fost rănit, iar cele două nave şi-au continuat călătoria.

Navigând pe o rută paralelă şi efectuând o depăşire a navei de desant ruse pe partea stângă, fără a se asigura că depăşirea este finalizată, cargoul şi-a schimbat brusc cursul spre dreapta, a explicat Truhaciov.

Anterior, surse bine informate au declarat pentru Interfax că “Yamal” a suferit mici avarii, dar nu în părţile esenţiale.

La 27 aprilie 2017, o navă rusească de recunoaştere de mici dimensiuni ‘Liman’ s-a scufundat în Marea Neagră în urma unei coliziuni cu un cargou la 40 kilometri vest de strâmtoarea Bosfor, aminteşte agenţia de presă rusă.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...
Ultima oră
Pe aceeași temă