10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalCipru: 12 turişti israelieni, arestați preventiv

Cipru: 12 turişti israelieni, arestați preventiv

Judecătorul de la tribunalul din Paralimni (sud-estul Ciprului) a acceptat solicitarea poliţiei de reţinere a celor 12 pentru opt zile, timp în care anchetatorii urmează să-şi finalizeze investigaţiile, ceea ce ar putea duce la inculparea turiştilor israelieni pentru “viol” şi “viol cu premeditare”.

Cei 12 israelieni au fost arestaţi miercuri, după ce turista britanică de 19 ani a reclamat că a fost violată la hotelul din Ayia Napa la care era cazată, separat de cei 12.

Şedinţa de joi a tribunalului s-a desfăşurat cu uşile închise, unul dintre suspecţi fiind minor.

Consulul israelian de la Nicosia, Yossi Wurmbrand, urmăreşte evoluţiile şi este în contact cu cei arestaţi, iar familiile acestora sunt ţinute la curent, a asigurat într-un comunicat Ministerul de Externe israelian.

Staţiunea Ayia Napa este cunoscută pentru viaţa nocturnă şi plajele cu nisip fin şi este căutată de numeroşi tineri turişti.

Cu 1,32 milioane de vizitatori în 2018, britanicii rămân principalul contingent de turişti din Cipru, frecventat în egală măsură de ruşi şi israelieni.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă