16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalCipru: Explozii la un depozit de muniţii turcesc

Cipru: Explozii la un depozit de muniţii turcesc

Exploziile, ale căror cauze nu sunt deocamdată cunoscute, au avut loc după miezul nopţii într-un depozit militar turc la Catalkoy, în apropierea oraşului Kyrenia, au precizat sursele citate.

Aceste explozii, care au durat mai multe ore, au provocat panică în rândul locuitorilor unui hotel situat la malul mării, în apropierea depozitului, şi care a suferit daune.

Clienţii din hotel au fost evacuaţi din motive de securitate. Potrivit autorităţilor turco-cipriote, 12 persoane au fost uşor rănite de explozii. Două dintre ele erau încă spitalizate joi după-amiază, în timp ce celelalte 10 au părăsit spitalul după ce au primit îngrijiri medicale.

Ministerul turc al Apărării a confirmat aceste explozii, afirmând că incendiul a fost stins.

A fost lansată o anchetă pentru a stabili cauzele acestor explozii, a adăugat ministerul într-un comunicat.

Teritoriul insulei Cipru este divizat după invazia armatei turce în treimea nordică a insulei în 1974, în urma unei lovituri de stat ce urmărea alipirea insulei la Grecia.

Republica Cipru, membră a UE, îşi exercită autoritatea doar asupra restului de două treimi a teritoriului insulei. În nord se află autoproclamata Republica turcă a Ciprului de Nord (RTCN), susţinută de Ankara şi nerecunoscută de comunitatea internaţională.

Cele mai citite

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Când se dau pensiile de Paște

Întrucât bugetarii beneficiază de minivacanță între 1 și 7 Mai, distribuirea pensiilor va fi ajustată pentru a asigura că acestea ajung la beneficiari la...

Zelenski mulțumește SUA pentru ajutorul de 89 de miliarde de euro

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski și alți lideri europeni au mulțumit SUA pentru adoptarea unui proiect de lege de ajutor vital de 89 de miliarde...
Ultima oră
Pe aceeași temă