11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalDescinderi DIICOT soldate cu reținerea a 24 de suspecți implicați în trafic...

Descinderi DIICOT soldate cu reținerea a 24 de suspecți implicați în trafic de droguri

Aceste grupări erau specializate în trafic cu substanţe cu proprietăţi psihoactive (etnobotanice) şi cannabis în cadrul unei acţiuni desfăşurată în patru oraşe din judeţul Constanţa, informează un comunicat de presă remis joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Potrivit sursei citate, la data de 17 ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa şi cei ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, cu sprijinul DOS a Poliţiei Române şi sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat 42 de percheziţii la locuinţe din municipiul Constanţa şi din Medgidia, Năvodari şi Cernavodă, în urma cărora au fost reţinute 24 de persoane.

“Acţiunea a vizat destructurarea unor grupări infracţionale organizate specializate în trafic cu substanţe cu proprietăţi psihoactive (etnobotanice) şi droguri de risc (cannabis), în urma percheziţiilor,fiind ridicate peste 2 kilograme de substanţă vegetală şi pulverulentă susceptibilă a avea proprietăţi psihoactive şi peste 1.200 de pliculeţe autosigilante pentru ambalarea substanţelor în scopul punerii în vânzare. De asemenea, a au fost ridicaţi 2.260 de euro, 1.750 de USD, 7.956 de lei, 17 telefoane mobile, două dispozitive pentru fumat, două pipe artizanale, trei grindere, un laptop, un dispozitiv HDD extern, o tabletă, un cântar electronic şi bijuterii, iar un autoturism a fost indisponibilizat în vederea dispunerii măsurii sechestrului asigurator, 2.740 de ţigarete despre care există suspiciunea ca provin din contrabandă, arme albe, precum şi alte mijloace de probă de interes pentru cauză”, se arată în comunicatul de presă.

În urma descinderilor au fost conduse pentru audieri, la sediul DIICOT, 50 de persoane, iar ulterior 24 de persoane au fost reţinute pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc.

“Membrii grupărilor infracţionale urmează a fi prezentaţi Tribunalului Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă, acţiunea desfăşurându-se cu sprijinul IPJ Constanţa şi al jandarmilor”, mai precizează comunicatul de presă, portrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă