20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump, declarații șocante: „Palestinienii și israelienii nu caută pacea”

Donald Trump, declarații șocante: „Palestinienii și israelienii nu caută pacea”

Declarațiile au fost făcute într-un interviu publicat duminică de cotidianul Israel Hayom (Israel Astăzi), fragmente din acesta fiind publicate de agenţiile AFP şi EFE.

‘În acest moment, aş zice că palestinienii nu caută pacea. Şi nu sunt pe deplin sigur nici că Israelul caută pacea’, a afirmat Trump. El şi-a exprimat de asemenea preocuparea faţă de extinderea coloniilor israeliene, deşi până în prezent în problema colonizării administraţia sa a fost mult mai puţin critică faţă de cea a predecesorului său, Barack Obama.

‘Coloniile complică mult situaţia şi întotdeauna au făcut dificilă orice discuţie despre pace, aşadar cred că Israelul trebuie să fie foarte prudent cu coloniile’, a indicat liderul de la Casa Albă.

Trump a mai vorbit şi în trecut despre ‘lipsa de voinţă’ pentru soluţionarea conflictului israeliano-palestiniană, dar atunci şi-a îndreptat acest reproş doar către palestinieni, fără să critice şi Israelul.

Încă de la preluarea preşedinţiei, el şi-a declarat intenţia de a conduce israelienii şi palestinienii către un acord de pace, dar în acest interviu el se arată sceptic faţă de posibilitatea organizării unor tratative în viitorul apropiat.

Trump s-a remarcat însă prin decizia anunţată pe 6 decembrie de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, hotărâre ce a tensionat relaţiile SUA cu palestinienii, aceştia din urmă considerând că Washingtonul şi-a pierdut credibilitatea ca negociator în conflictul lor cu Israelul.
În interviul acordat cotidianului Israel Hayom, Trump a asigurat că nu regretă decizia privind Ierusalimul, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă