15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalEfectul Rovana. Candidatul belgian la Comisia Europeană, noi acuzații de corupție

Efectul Rovana. Candidatul belgian la Comisia Europeană, noi acuzații de corupție

Ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, care este de asemenea și propunerea Belgiei pentru funcția de comisar european, a fost vizat marți de noi acuzații de corupție, la scurt timp după ce procurorii au renunțat la o anchetă privind spălarea de bani, relatează Reuters.

Noile acuzații, înaintate săptămâna aceasta de un fost agent de informații, Nicolas Ullens, ar putea reprezenta un obstacol în candidatura lui Reynders pentru funcția de comisar european.

Oficialul belgian este acuzat că a încercat să mușamalizeze o investigație privind plăți ilegale și care are în vedere afaceri cu Libia, Kazahstan şi Republica Democrată Congo.

Reynders a negat toate acuzațiile, iar un procuror de la Bruxelles a renunțat vineri la prima anchetă, semnalând lipsa dovezilor.

Un purtător de cuvânt al ministrului de Externe a informat că acesta consideră că primul caz este închis.

Noua plângere are la bază 18 rapoarte ale serviciilor de informații, realizate între 2009 și 2015, în care Reynders și alți oficiali din Guvern sunt acuzați de spălare de bani, informează Ullens.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă