7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalEgiptul amână vizita ministrului de externe brazilian la Cairo

Egiptul amână vizita ministrului de externe brazilian la Cairo

Ministrul Aloysio Nunes Ferreira urma să se afle între 8 şi 11 noiembrie la Cairo, unde avea programate întrevederi cu omologul său egiptean Sameh Shoukry şi cu preşedintele Abdel Fattah el-Sisi.

Ministerul de Externe al Egiptului a amânat vizita lui Nunes Ferreira, citând probleme cu agendele de lucru ale înalţilor diplomaţi, a anunţat luni Ministerul de Externe de la Brasilia.

Surse din aceeaşi instituţie, care au dorit să le fie păstrat anonimatul, au declarat însă că nu a fost propusă o nouă dată pentru vizită, ceea ce indică nemulţumirea părţii egiptene faţă de propunerea lui Jair Bolsonaro.

Promisiunea lui Bolsonaro de relocare a ambasadei Braziliei în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim survine după ce SUA au pus în practică o măsură similară în luna mai, în urma recunoaşterii de către preşedintele Donald Trump a Ierusalimului drept capitala Israelului.

Decizia Statelor Unite a fost primită cu ostilitate mai ales în Orientul Mijlociu, majoritatea ţărilor insistând că statutul Ierusalimului, oraş sfânt pentru evrei, musulmani şi creştini, trebuie stabilit printr-un acord de pace final între Israel şi palestinieni.

Propunerea lui Bolsonaro contravine politicii îndelungate a Braziliei de sprijin pentru soluţia cu două state la conflictul israeliano-palestinian.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă