21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalEuropol, pentru prima dată în istorie, are la conducere o femeie

Europol, pentru prima dată în istorie, are la conducere o femeie

Este pentru prima dată când o femeie accede la această funcţie.

Catherine De Bolle, care a condus până acum poliţia federală belgiană, a fost numită pentru un mandat de patru ani şi îl va înlocui pe actualul director executiv al Europol, britanicul Rob Wainwright.

Numele comisarului belgian a fost selectat în decembrie dintr-o listă de candidaţi şi validat de cele 28 de state membre ale UE la nivel de ambasadori.

Oficializarea acestei numiri s-a făcut joi la nivel ministerial, cu ocazia unei reuniuni la Bruxelles a miniştrilor de Interne din UE.

După selectarea sa, Catherine De Bolle a primit un “aviz consultativ” şi din partea unei comisii din Parlamentul European.

Într-o postare pe Twitter, ministrul belgian de Interne, Jan Jambon, a felicitat-o joi pe Catherine De Bolle, “prima femeie de la şefia Europol”. El a evidenţiat coincidenţa finalizării numirii la 8 martie, Ziua Internaţională a Femeilor.

Europol, al cărei sediu este la Haga, în Olanda, are ca principal rol să le susţină pe cele 28 de state membre în lupta lor împotriva marii criminalităţi internaţionale şi terorismului, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă