25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalFranța promite că va lua măsuri în cazul agentului otrăvit în Marea...

Franța promite că va lua măsuri în cazul agentului otrăvit în Marea Britanie

‘Condamn cu cea mai mare fermitate acest atac inacceptabil’, a declarat preşedintele francez în cursul unei vizite în centrul Franţei.

‘Totul duce la convingerea că responsabilitatea este a Rusiei şi, în acest sens, munca serviciilor secrete britanice împreună cu serviciile franceze confirmă’ aceasta, a adăugat el în faţa presei.

‘Voi anunţa în zilele următoare măsurile pe care intenţionăm să le luăm’, a spus Macron, precizând că urmează să aibă o întâlnire vineri cu cancelarul german Angela Merkel, în cursul serii, la Palatul Elysee.

El nu a indicat dacă aceste măsuri vor viza direct Rusia.

În cursul dimineţii, şeful statului francez a avut o nouă convorbire telefonică cu premierul britanic Theresa May în cazul otrăvirii spionului rus, Serghei Skripal (66 de ani) şi a fiicei sale Iulia (33 de ani).

Londra ‘este recunoscătoare pentru solidaritatea franceză’, a reacţionat un diplomat britanic, sub rezerva anonimatului. ‘Aşa cum a spus preşedintele Macron în această dimineaţă, unitatea alianţei noastre europene şi transatlantice este esenţială’ în această chestiune, a spus el.

Preşedintele francez urmează să inaugureze în cursul serii de joi Târgul de carte de la Paris, al cărei invitat de onoare este Rusia. Circa 38 de autori ruşi au fost invitaţi.

De asemenea, Emmanuel Macron ar urma să efectueze o vizită în Rusia în zilele de 24 şi 25 mai pentru a participa la Forumul economic de la Sankt-Petersburg. Această vizită a fost convenită în principiu în timpul deplasării preşedintelui rus Vladimir Putin în Franţa, când Emmanuel Macron l-a invitat la Versailles la scurt timp după alegerea sa în funcţie în 2017, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă