11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalGermania, azilant condamnat la închisoare pentru viol și crimă. Victima, studentă...

Germania, azilant condamnat la închisoare pentru viol și crimă. Victima, studentă la medicină

Victima, Maria Ladenburger, studentă la medicină, a fost înecată în apele râului Dreisam în oraşul Freiburg, în sud-vestul Germaniei, în octombrie 2016.

Suspectul, Hussein Khavari, a recunoscut că a consumat cantităţi mari de alcool şi substanţe interzise înainte de a o ucide pe femeie. El a tras-o pe Maria Ladenburger de pe bicicletă, a violat-o şi a sufocat-o cu o eşarfă şi apoi a aruncat-o în apele râului.

Sentinţa în cazul bărbatului este pedeapsa maximă posibilă în acest caz. Instanţa a constatat de asemenea că faptele sale sunt “deosebit de grave”, o definiţie penală care permite o încarcerare efectivă pentru mai mult de 15 ani. Acuzatul a recunoscut că a atacat victima “sub impulsul momentului”.

Sosit în Germania în noiembrie 2015, Hussein Khavari, despre care se crede că provine din Afganistan, a afirmat iniţial că are 17 ani, însă apoi a recunoscut că a minţit pentru a putea beneficia de statutul de “minor neînsoţit”.

În urma unor expertize medicale s-a stabilit că acesta avea între 21 şi 29 de ani în momentul în care a comis crima.

După arestarea sa, s-a constatat că bărbatul aproape a ucis o femeie de 20 de ani în Grecia, în timpul călătoriei sale din Afganistan. El a fost atunci reţinut, însă a fost apoi eliberat.

Anunţul privind violarea şi asasinarea unei tinere germane de către un solicitant de azil a stârnit indignare în Germania, la un an după decizia cancelarului Angelei Merkel de a primi în Germania câteva sute de mii de solicitanţi de azil, proveniţi în special din Siria, Irak şi Afganistan, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă